search

Noua procedura de intocmire, avizare si aprobare a raportului de inspectie fiscala este in Monitor

Ordinul presedintelui ANAF nr. 4077/2020, prin care s-a aprobat Procedura de intocmire, avizare si aprobare a raportului de inspectie fiscala, a fost publicat in Monitorul Oficial nr. 1210/11.12.2020.
 
Actul normativ reglementeaza procedura de lucru interna a organelor de inspectie fiscala si responsabilizeaza functionarii publici implicati in aceasta activitate, in vederea asigurarii transparentizarii activitatii de inspectie fiscala, anunta ANAF intr-un comunicat.
 
De asemenea, prin procedura mentionata sunt reglementate si situatiile in care apar divergente intre organele fiscale in stabilirea corecta a starii de fapt fiscale la un contribuabil verificat, precum si modalitatea de solutionare a acestora, prin consensul opiniilor intre reprezentantii echipei de inspectie fiscala, seful de serviciu si conducatorul activitatii de inspectie fiscala.
 
Prin aplicarea procedurii de intocmire, avizare si aprobare a raportului de inspectie fiscala, prevazuta in OPANAF nr. 4077/2020, efectul scontat este de crestere a calitatii actului de inspectie fiscala.
ANAF continua eforturile de transparentizare a procedurilor de lucru si de modernizare a activitatii institutiei, prin oferirea de servicii moderne si accesibile, pentru a consolida parteneriatul Agentiei Fiscale cu mediul de afaceri.


Noutati contabile 1714078800
Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice