search

Finantele anunta ca este in curs de aprobare un nou model de formular 112, adaptat la somajul tehnic

Descarcati Declaratia 112 - Ultima versiune valabila 2020 - Stare D112

Ministerul Finantelor Publice (MFP) a facut recent precizari importante referitor la depunerea formularului 112 ”Declaratie privind obligatiile de plata contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate.
 
Printr-un comunicat de presa, institutia a anuntat ca obligatiile fiscale reprezentand impozitul pe venit si contributiile sociale aferente lunii martie, cu termen legal de depunere 25 aprilie 2020, vor fi declarate pana la data de 27 aprilie 2020 inclusiv, prin completarea si depunerea formularului 112 aprobat prin Ordinul ministrul finantelor publice, ministrul muncii si justitiei sociale si ministrul sanatatii nr.3063/1376/1430/2019.
 
Formularul se depune prin mijloace electronice de transmitere la distanta si se poate descarca de pe site-ul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.
 

Declararea obligatiilor fiscale aferente lunii aprilie 2020 - declaratia 112

 
Pentru declararea obligatiilor fiscale aferente lunii aprilie 2020, cu termen legal de depunere 25 mai 2020, este in curs de aprobare un nou model de formular 112, in care vor fi evidentiate reglementarile legale aprobate in perioada starii de urgenta.
 
MFP specifica faptul ca, potrivit art.XI alin.(7) din OUG nr.30/2020 cu modificarile si completarile ulterioare, termenul de plata si declarare a obligatiilor fiscale prevazute conform alin. (5) este data de 25, inclusiv, a lunii urmatoare celei in care se face plata din bugetul asigurarilor de somaj.
 
Asadar, obligatiile fiscale aferente indemnizatiilor de somaj tehnic acordate din bugetul asigurari pentru somaj sau dupa caz din bugetul de stat in baza OUG nr. 30/2020, cu modificarile si completarile ulterioare, platite prin intermediul angajatorilor/platitorilor de venit, se declara si se platesc prin declaratia - formular 112 in conformitate cu aceste prevederi legale, respectiv, pentru sumele incasate de angajatori in luna aprilie - pana la data de 25 mai.
 
Prin urmare, la modificarea declaratiei 112, s-au avut in vedere prevederile din Legea pensiilor si Legea privind reforma in domeniul sanatatii, in ceea ce priveste asigurarea continuitatii calitatii de asigurat in cele doua sisteme, mai anunta Finantele.
 
Pentru asigurarea continuitatii stagiului de cotizare s-a identificat solutia ca, in declaratia 112 aferenta perioadei de raportare, sa se completeze in anexa Asigurat, pentru fiecare persoana care beneficiaza de indemnizatie, informatiile necesare stabilirii stagiului de cotizare pentru perioada de somaj tehnic, pentru fiecare luna in care persoana a beneficiat de indemnizatie.
 


Noutati contabile 1711749600
Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice