search

3 lucruri esentiale despre rata de leasing operational

Leasing-ul operational, un serviciu de inchiriere de masini pentru persoane juridice, isi confirma eficienta prin numarul din ce in ce mai mare de companii care aleg sa isi externalizeze flota si sa asigure mobilitatea din companie apeland la o firma de leasing operational.

Un contract de leasing operational are numeroase avantaje si probabil este luata deja cea mai buna decizie daca o companie planifica sa incheie un astfel de contract. Acest concept este relativ nou, in special pentru IMM-uri, de aceea e recomandat sa cunoastem domeniul mai intai si cativa termeni esentiali. Spre exemplu, orice client nou trebuie sa stie ce inseamna o rata lunara de leasing operational.

Din discutiile avute cu clientii actuali s-a concluzionat ca, probabil, cea mai frecventa intrebare a antreprenorilor sau managerilor care iau in considerare aceasta optiune este „Cat va fi rata lunara pentru acest tip de contract?”. In principiu, rata lunara depinde de mai multi factori, de la dimensiunea flotei, pana la serviciile incluse in contract.

Din fericire, exista un calculator de rate leasing pe care il poti folosi sa aproximezi suma pe care o vei plati sau poti apela cu incredere la specialistii furnizorului de leasing operational, inainte de asumarea si semnarea unui contract.

Viitoarea ta flota de masini trebuie sa se plieze pe nevoile de mobilitate ale companiei tale, astfel ca brand-ul de masini, numarul acestora, kilometrajul de parcurs pana la predarea masinii, toate acestea constituie factori importanti de luat in calcul.

Multi antreprenori se intreaba daca rata lunara va fi variabila, acesta fiind un criteriu esential pentru ei. Vestea buna pe care o ofera majoritatea furnizorilor de leasing operational este ca rata de leasing operational este fixa de la inceputul pana la incheierea contractului. Pentru un manager este vital sa isi poata calcula cheltuielile in avans, de aceea este important sa stie ca rata de leasing operational va ramane aceeasi, indiferent de schimbarile ce pot aparea pe piata. Suma calculata cu ajutorul unui calculator de leasing auto ramane la fel de-a lungul timpului.

Unul dintre aspectele decisive pentru ca un antreprenor sa semneze sau nu un contract de leasing operational este sa stie ce servicii plateste lunar. Rata lunara acopera un pachet complet de servicii, personalizat in functie de necesitatile fiecarei companii. Un pachet de servicii de leasing operational poate include mai multe servicii, de la asigurarea masinilor, asistenta rutiera, taxe de inmatriculare, vehicul de inlocuire, finantare, managementul pneurilor, gestionarea carburantului, pana la serviciul de compensare a emisiilor de CO2.

Un contract de leasing operational este o decizie eficienta pentru firmele care sunt in cautarea unui serviciu de mobilitate. Pe arval.ro sau pe canalele social media ale companiei (Facebook, LinkedIn, Instagram), pot fi gasite mai multe detalii despre ofertele si serviciile de leasing operational.




Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice